Degelijk onderwijs dichtbij

Olvi-PiusX

OLVI-PIUS X is een middelgrote school in hartje Zele in de provincie Oost-Vlaanderen. Naast een secundaire school  bevinden zich op onze campus ook een kleuterschool en een lagere school. Samen dragen we elke dag opnieuw zorg voor ongeveer 1500 leerlingen.

Onze school heeft een heel ruim studieaanbod. Na de vele mogelijkheden in de eerste graad kunnen leerlingen kiezen uit de brede waaier aso-richtingen of voor een richting uit de studiegebieden personenzorg, handel, mechanica-elektriciteit, auto. Deze gevarieerde combinatie zorgt voor een unieke groep jonge mensen, een kleine samenleving als een afspiegeling van de grote. Maar één waarin jonge mensen kansen krijgen, elk vanuit hun eigen talenten.

In OLVI-PIUS X werken leerkrachten met jonge mensen samen vanuit een christelijke levensvisie. Daarom helpen wij elke leerling zich volop te ontwikkelen via een brede basiszorg. Wij gaan ervan uit dat leerlingen niet gelijk zijn, maar wel gelijkwaardig. Met de verschillen tussen leerlingen houden wij zoveel mogelijk rekening. Sterke leerlingen dagen we uit, zwakkere leerlingen helpen we. We vinden het immers belangrijk dat iedere leerling zich goed voelt op onze school.

Wil je graag meer weten, kom dan gerust een kijkje nemen, we maken graag tijd voor een gesprek.


Zorgteam

Zorgteam

Op onze school sta je er niet alleen voor. Je wordt omringd door een team dat goed zorg voor je wilt dragen.

Klasleraar

Je klasleraar is de spil van de klas en zorgt samen met de leerlingen voor een fijn klasklimaat. Voor en na de les kan je bij je klasleraar terecht met allerhande vragen. Gaat het even moeilijk of heb je bepaalde zorgen, dan is de klasleraar je eerste aanspreekpunt.

Vakleerkracht

Bij de vakleerkracht kan je terecht met vragen over de leerstof of de juiste studiemethode maar ook met persoonlijke vragen.

Leerlingbegeleider

Bij de leerlingbegeleiders ben je altijd welkom. Ondervind je moeilijkheden thuis, in de klas, op school? Voel je je niet echt goed? Kan je moeilijk studeren? Zit je met bepaalde vragen? Vind je moeilijk vrienden? Word je gepest? Gaat het even niet goed in de relatie met je ouders of je vriend(in)? Wil je graag een studieplanning opmaken? Of wil je gewoon even praten? …

Bij wie kan je terecht?
 -  1ste graad: Klaartje Nagels
 -  2de en 3de graad: Griet Schoolmeesters

Contact:  klaartje.nagels@kaozele.be of griet.schoolmeesters@kaozele.be


Secretariaat

Ben je ziek? Was je afwezig en moet je een attest afgeven? Heb je een vraag over je boeken? Moet je een adreswijziging doorgeven? Op ons secretariaat kan je terecht met heel wat vragen!

Contact:  ma,di,do en vr: 7u45 – 17u
          wo : 7u45 – 12u

Externe partners


CLB

Heb je problemen in de klas of heb je het emotioneel moeilijk? Heb je problemen thuis of buiten de school? Twijfel je over je studierichting? Heb je hulp nodig bij het studeren? Naast onze leerlingbegeleiders staat ook het CLB voor jou paraat.

Waar nodig of waar genoodzaakt werken wij op bovenvermelde domeinen nauw samen met onze onafhankelijke partner het VCLB Waas en Dender- vestiging Lokeren.

Meer informatie over hun werking in een notendop en praktische info vind je op de volgende website: https://www.vclbwaasdender.be/

Als ouder, leerling of externe partner staat het je vrij om ook zelf de stap te zetten naar het VCLB.

Accolade

In de zorg voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften worden in Waas en Dender de krachten gebundeld in één ondersteuningsnetwerk. Contact met de Accolade gebeurt via de school of het clb.

Contact: www.deaccolade.be

zorg zorgteam