Een laptop voor elke leerling in de eerste graad!

Digitale tools zijn niet meer weg te denken in het onderwijs. Ook op onze school proberen we leerlingen op digitaal vlak vooruit te helpen. Als ouder weet je dat de professionele omgevingen in voortdurende evolutie zijn. Het is dan ook onze taak als school om jongeren hier zo adequaat mogelijk op voor te bereiden. Het leerkrachtenteam op OLVI-PiusX zet hierbij de lestijd optimaal in met behulp van betrouwbare, motiverende en betaalbare technologie. Zo blijft er tijd en ruimte vrij voor gepersonaliseerd onderwijs met een maximale en leerwinst op maat van de leerling. Door een laptop te voorzien voor iedere leerling willen we met een open blik iedere leerling mee voorbereiden op de beroepswereld van morgen.

Het bezit van een eigen computer wordt steeds belangrijker voor kwaliteitsvol onderwijs.

We kiezen ervoor om alle leerlingen van de eerste graad te laten werken met een toestel dat de school voorziet. Dit toestel kan in de klas en ook thuis gebruikt worden. Ouders betalen een jaarlijks verbruikers vergoeding van €40. De leerlingen hebben toegang tot de cloud en de nodige applicaties via Microsoft 365 en Google Workspace omgeving. Uiteraard wordt er ook nog in handboeken gewerkt.

We werken vanuit vertrouwen en empathie in een warm schoolklimaat. Door het gebruik van digitale tools kunnen we de jongeren van nu verder uitdagen in hun leerproces. Wanneer we vanuit school ondersteuning bieden, doen we dit altijd samen met jou. Ook hier kunnen bepaalde online leerplatformen versterkend werken. Het is ons ultieme doel dat elke leerling zijn schoolloopbaan gemotiveerd en met een goed gevoel opbouwt en afrondt. Afwisseling in werkvormen én verwerking op maat zijn hierbij cruciaal. In het kader van optimale leerkansen bieden we onze leerlingen heel wat zaken aan om zich ten volle te ontplooien.

Het verkennende karakter van de eerste graad is voor ons op OLVI-PiusX de sleutel naar succes! Onze leerlingen ontdekken zelf wat voor hen ‘de juiste’ weg is. Hierbij is iedere jongere voor ons ‘gelijkwaardig’. We gaan als school hiervoor een engagement aan met de leerling én de ouders.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.